Helan tutkijat ry

Tohtorikoulutettavien ja tutkijatohtoreiden yhdistys

Helan tutkijat ry tukee Jyväskylän yliopiston Historian ja etnologian laitoksen oppiaineiden tohtorikoulutusta ja tutkimusta sekä edistää tohtorikoulutettavien ja tutkijoiden asemaa.

Yhdistys neuvoo ja tiedottaa jäseniään tutkimukseen, opiskeluun ja tutkijan arjessa esiin tuleviin ongelmatilanteisiin liittyvissä asioissa. Yhdistys laatii tarvittaessa selvityksiä, lausuntoja ja aloitteita. Toimimme yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Historian ja etnologian laitoksen kanssa.

Idea Helan tutkijat -yhdistyksen perustamisesta syntyi yhdessä tekemisen ilosta. Koska tohtorien ja tohtorikoulutettavien asema ei ole itsestään selvä eikä yksiselitteinen, oman paikan löytäminen uudistuvasta yliopistosta sekä jatkuvasti muuttuvilta työmarkkinoilta on haastavaa. Tutkijayhdistyksen tarkoitus on tukea jäsentensä pyrkimyksiä eri toimintamuotojen kautta.

Helan tutkijayhteisö on perinteisesti ollut hyväntuulinen ja karnevalistinen. Yhdistys haluaa vaalia ja kehittää näitä perinteitä tulevaisuudessakin. Järjestämme kokouksia ja keskustelu-, esitelmä- ja juhlatilaisuuksia. Keväällä 2009 klubi-illat vakiintuivat yhdeksi toimintamuodoksemme. Sen lisäksi yhdistys muun muassa julkaisee vertaisarvioitua J@rgonia-julkaisusarjaa ja järjestää luentosarjoja yhteistyössä Jyväskylän Historiallisen Yhdistyksen ja Jyväskylän kansalaisopiston kanssa.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys kerää liittymismaksua ja vuosijäsenmaksua. Yhdistyksen sääntöihin ja hallituksen kokouspöytäkirjoihin voi halutessaan tutustua ottamalla yhteyttä yhdistyksen sihteeriin.

Ajankohtaista

Vuosikokous 8.4.2015

Helan tutkijoiden sääntömääräinen vuosikokous pidetään salissa H105 keskiviikkona 8.4.2015 klo 16.15 alkaen. Kokouksessa valitaan uusi hallitus ja hyväksytään toimintasuunnitelma. Tarjolla on virvokkeita ja pientä purtavaa. Tervetuloa mukaan!

Helan tutkijat ry :: Historian ja etnologian laitos :: PL 35 (H) 40014 Jyväskylän yliopisto :: Puh. (014) 260 1265

[XHTML 1.0] [CSS]